fbpx

Modellen blog

Overzicht

Catwalk talks

Lopen op een catwalk als een fashion model is een kunst die gratie, zelfvertrouwen en een zekere mate van zelfverzekerdheid vereist.
De catwalk, ook wel bekend als de runway, is waar fashion designers hun nieuwste creaties aan de wereld tonen, en als model is het jouw taak om die ontwerpen tot leven te brengen. Als je nieuw bent in het modellenwerk, kan lopen op een catwalk intimiderend zijn, maar met oefening kun je de kunst van de runway beheersen. Hier zijn enkele tips voor het lopen op een catwalk als een pro:

Ken je loop

Elk model heeft zijn eigen bepaalde loop, en het is belangrijk om de jouwe te kennen. Er zijn over het algemeen twee soorten manieren om te lopen: de klassieke en de meer high-energy of “fierce” manier van lopen. De klassieke manier wordt gekenmerkt door een vloeiende, gracieuze beweging, terwijl de “fierce” manier van lopen veel meer dynamisch is, met overdreven heupbewegingen en veel meer attitude.

Oefen, oefen, oefen

Oefen je loop zoveel mogelijk. Loop op hakken op verschillende oppervlakken, zoals beton, tapijt en hardhouten vloeren, zodat je je pas en evenwicht kunt aanpassen. Loop voor een spiegel of laat iemand je met een video opname registreren, zodat je jezelf kunt bekijken en je techniek kunt verbeteren.

Behoud een goede houding

Houding is alles in modellenwerk. Houd je schouders naar achteren, hoofd omhoog en loop met een rechte rug. Een goede houding zorgt er niet alleen voor dat je langer en zelfverzekerder lijkt, maar zorgt er ook voor dat je kleding op natuurlijke wijze kan bewegen terwijl je loopt.

Loop met veel zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is de sleutel op de catwalk (en het leven!). Houd je kin omhoog en maak oogcontact met het publiek. Loop met doel en zorg ervoor dat je bewegingen soepel en doelgericht zijn.

Let op je lichaamstaal

Lichaamstaal is een essentieel onderdeel van modellenwerk. Je gezichtsuitdrukkingen en handbewegingen kunnen veel communiceren over je persoonlijkheid en de kleding die je draagt. Wees je bewust van je lichaamstaal en zorg ervoor dat het overeenkomt met de sfeer en vibe van de show.

Houd je tempo constant

Het tempo van je loop moet constant zijn gedurende de hele runway. Haast je niet, maar loop ook niet te langzaam. Houd je bewegingen onder controle en je tempo gelijkmatig, zodat het publiek de kleding die je draagt kan waarderen.

Oefen je draai

Draaien is een belangrijk onderdeel van de loop van een model. Oefen verschillende soorten manieren van draaien, zoals de pivot turn of de three-quarter turn, zodat je een soepele overgang kunt maken en de kleding vanuit elke hoek kunt laten zien.