fbpx

Modellen blog

Overzicht

Handmodel is in


Als je ooit naar je handen hebt gekeken en dacht: “Deze dingen zijn gemaakt om te modelleren”, of als iemand tegen je zei: “Je handen zijn zo zacht en mooi!”,

 dan zou je een modellencarrière op je… handen kunnen hebben.


Vergis je niet, modellenwerk is moeilijker dan het lijkt. Het kan zwaar werk zijn, met uitputtende fotoshoots, en het vereist dat je de grootst mogelijke zorg besteedt aan het product dat je verkoopt: jezelf. Hetzelfde geldt voor handmodellen; het hebben van een fotogenieke kwaliteit is misschien niet genoeg. Maar als je nieuwsgierig bent naar een potentieel lucratieve carrière en bereid bent om het werk te doen, kun je hier de basisprincipes van de handmodellen business even opfrissen.

Een handmodel is iemand die zijn handen toont voor video- en fotoshoots, voornamelijk advertenties en hoofdartikelen voor commerciële producten. Hoewel handmodellen misschien niet zo herkenbaar zijn als hun traditionele tegenhangers, is hun werk net zo waardevol. Zoals een agent ooit tegen Vogue zei, is het onderdelenmodel het ‘onbezongen stiefkind van de modellenindustrie’.

Handmodellen hebben meestal smalle, slanke vingers en een vlekkeloze huid. Moedervlekken, vlekken of onregelmatig gevormde vingers en nagels kunnen je diskwalificeren. Maar wees niet bang, modellen met sproeten: het is nog steeds mogelijk, zij het uitdagender, om carrière te maken met vlekkerige handen. Toch boeken mensen met de meest elegante handen en de helderste huid, vooral als het om duimen gaat, het belangrijkste element, de meeste banen.

Handmodellen gebruiken hun handen in afbeeldingen en video’s om producten en diensten onder de aandacht te brengen. Hun werk omvat veel poseren en soms gebaren, zoals zwaaien of vingerfladderen. Bedrijven huren meestal handmodellen in om reclame te maken voor producten zoals nagellak, sieraden (met name trouwringen) en bloemen. Een handmodel kan ook close-upwerk doen voor scènes die een product belichten dat niet noodzakelijkerwijs handgerelateerd is; er kan bijvoorbeeld een handmodel worden ingehuurd om een ​​kaasachtig stuk pizza vast te houden, een schattige hond te aaien of op elegante wijze een van de andere talloze activiteiten uit te voeren die handen elke dag doen. Ze kunnen ook worden gebruikt als een “handdubbel” voor acteurs waarbij close-ups van hun handen nodig zijn, hoewel dat overgaat van modellenwerk naar het rijk van acteren.

Hoeveel verdienen handmodellen?

Het nationale gemiddelde salaris voor handmodellen is ongeveer 50.000€, variërend van een van 15.000€ tot een maximum van 144.000€.

Handmodeltarieven variëren van 150€ tot 500€ per dag voor redactie en tussen 250 € en 2.500 € per dag voor advertenties. Over het algemeen betalen commerciële modelbanen tussen 25 € en 175 € per uur, hoewel je meer kunt onderhandelen over overuren en bonussen, afhankelijk van het advertentietype, de locatie en de looptijd.

 

Wat is er nodig om een ​​handmodel te zijn?

  1.  Studeer en oefen. Kijk eens naar traditionele print- en tv-commercials met hand modellen. Leer de meest voorkomende handhoudingen na te doen. Oefen met het vasthouden van verschillende voorwerpen. Zoals bij elke modellen- of acteerbaan, is het jouw taak om verschillende gedachten of emoties te uiten, behalve door alleen je handen te gebruiken. Dat betekent oefenen voor een camera. Weet jij hoe je je vingers moet tonen op een manier die kracht uitstraalt? Verleiding? Vreugde?
  2. Verzamel foto’s van je handen. Als je net begint als handmodel, heb je het equivalent van de portretfoto’s van een acteur nodig. Huur een professionele fotograaf in – die over het algemeen tussen de 75 € en 250 € per afbeelding vraagt ​​- om foto’s van je handen te maken in traditionele poses. Print de foto’s op professioneel papier en stel een portfolio samen om in te dienen bij Vie’d Lux*. Hier is een tip: voeg één foto toe waarop je mooie gezicht te zien is, zodat je wordt herkend bij go-sees wanneer je klanten ontmoet over mogelijke banen.
  3. Meld je aan bij Vie’d Lux*. Registreer je op de registratiepagina en stuur die portfolio in! Vie’d Lux¨kan je helpen om deuren voor je te openen. We zullen je nooit vooraf om geld vragen. Wij worden betaald zodra men je begint te
  4. Zorg altijd voor een manicure voorafgaand aan het fotograferen. Zorg er vóór elke shoot voor dat die handen in topvorm zijn. Zoek een manicure die je vertrouwt en die je vertrouwen geeft in de aantrekkingskracht van je handen. Later in je modellencarrière zullen mensen je smeken om je manicures te mogen geven!
  5. Houd die handen stil. Kan je gedurende een langere periode volkomen stil blijven? Hoe zit het hiermee als je een object vasthoudt? Hoe zit het met een zwaar voorwerp? Sommige opnames kunnen uren duren, zelfs als het om een ​​commercial van 30 seconden gaat. Regisseurs zullen een model willen dat hun handen lang stil kan houden, omdat elke kleine beweging een shot kan vervagen of breken. Om de stabiliteit te verbeteren, versterk je best je handen door regelmatig oefeningen te doen, zoals het maken van een vuist, vingerliften, het dragen van polsgewichten of het knijpen in een stressbal. Het klinkt komisch, maar enige discipline is toch vereist.
  6. Verzorg je handen. Het onderhouden van je handen is niet iets eenmaligs. Zelfs als je je droombaan hebt binnengehaald, kan een dag van zelfzorgverwaarlozing betekenen dat je de felbegeerde rol aan de volgende mededinger moet overdragen. Wist je dat sommige handmodellen in handschoenen slapen om de zachtheid van hun handen te behouden? Net als modellen van welke soort dan ook, eten ze ook gezond en krijgen ze voldoende slaap, nemen ze vitamines, gebruiken ze zonnebrandcrème en hydrateren ze regelmatig. Houd uw nagels geknipt door ze te vijlen in plaats van ze te knippen, en vermijd activiteiten die uw handen in gevaar kunnen brengen. (Laat je vriendje de groenten snijden).
  7. Heb geduld en volhard. De branche kan even uitdagend als lonend zijn, dus blijf volhouden. Neem je carrière in eigen handen.