fbpx

Modellen blog

Overzicht

Lookbook

Hoe ziet een ideale portfolio, een “lookbook”

van een Vie’d Lux* model er uit?

Deze bevat op z’n best, volgende elementen:

  1. Hoogwaardige, goed belichte foto’s die de veelzijdigheid, het bereik (van lingerie tot bvb bridal – afhankelijk voor wat je zelf openstaat) en de unieke kenmerken van jou als model laten zien.
  2. Een mix van foto’s van het hele lichaam en close-ups.
  3. Foto’s met een breed scala aan outfits, kledingstijlen (texturen, kleuren, …), accessoires, poses (fun, sexy,…), haarstijlen en opstellingen (minimalistisch, glamour, sportief,…) welke allen jouw unieke kenmerken en veelzijdigheid benadrukken. Dit kan onder meer een mix van casual, formele en edgy looks omvatten om zo je aanpassingsvermogen om je in te leven in verschillende rollen voor de klant te demonstreren. Bovendien creëert het gebruik van een reeks verschillende opstellingen, zoals bij buiten en binnen (leefruimte en/of studio) fotografie, een grotere visuele interesse, en toont het jouw vermogen om in verschillende omgevingen aan de slag te gaan. Deze diversiteit helpt ons om een breder scala aan klanten voor jou aan te trekken en kan zeker helpen om je professionalisme te benadrukken.

Opgelet: het is niet zo dat als je geen ideale portfolio hebt, je niet al kan starten als model. Zeker een portfolio helpt maar weet ook dat de meeste modellen hun portfolio al doende opbouwen en niet meteen van dag één een hele look book compleet hebben. No stress, we helpen je wel op weg!

Meer weten, aarzel aub niet om contact op te nemen.