fbpx

Modellen blog

Overzicht

Boeken modellenwerk

Er zijn veel goede boeken over fashion modeling en fashion models. Sommige van de meer populaire zijn:

  1. Model: The Ugly Business of Beautiful Women” door Michael Gross: Dit boek biedt een kijkje achter de schermen in de moeilijke wereld van modemodellen en de mensen die erin werken.
  2. Fashion Model Management: A Complete Guide to the Business” door Daniele Scarani: Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de modemodellenindustrie, inclusief hoe je kunt doorbreken in het werk, hoe je een modellencarrière kunt managen en hoe je kunt slagen als modeontwerper en model.
  3. Models: Fashion and Surface” door Naomi Campbell: Dit boek bevat foto’s en interviews met enkele van de meest iconische en invloedrijke modellen in de mode-industrie, waaronder Campbell zelf.
  4. The Beautiful Fall: Lagerfeld, Saint Laurent, and Glorious Excess in 1970s Paris” door Alicia Drake: Dit boek vertelt het verhaal van de rivaliteit tussen modeontwerpers Karl Lagerfeld en Yves Saint Laurent en de modellen die in de jaren 70 voor hen werkten.
  5. The Model as Muse: Embodying Fashion” door Harold Koda en Kohle Yohannan: Dit boek onderzoekt de rol van modellen in de mode en hoe ze de industrie door de jaren heen hebben beïnvloed.
  6. The Model’s Bible” door R. C. Lane: The Model’s Bible is een ongecompliceerde gids voor insiders over hoe je een lucratieve carrière als model in de mode-industrie kunt creëren en, nog belangrijker, erin kunt slagen. The Model’s Bible helpt je bij het ontwikkelen van een strategisch plan om je te laten tekenen bij een bureau en zo snel mogelijk aan het werk te gaan.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden en er zijn nog veel meer geweldige boeken over modemodellen en fotomodellen om uit te kiezen. Laat ons het gerust weten als je een goed boek ontdekte of interesse hebt in een modellencarrière 😉 .