fbpx

Modellen blog

Overzicht

Vie’d Lux* portfolio

Als je wilt dat je modellenportfolio professioneel en aantrekkelijk is voor potentiële opdrachtgevers, is het belangrijk om te weten welk soort foto’s je het best kunt opnemen. Hier zijn enkele tips voor het selecteren van foto’s voor je modellenportfolio:

  1. Kies foto’s die recent zijn genomen: Het is belangrijk om foto’s te gebruiken die recent zijn genomen, zodat opdrachtgevers kunnen zien hoe je er op dit moment uitziet. Als je oudere foto’s gebruikt, kan het lijken alsof je je uiterlijk hebt veranderd en dat kan leiden tot verwarring of onzekerheid bij opdrachtgevers.
  2. Gebruik foto’s met verschillende poses: Opdrachtgevers willen zien hoe flexibel en professioneel je bent als model, dus het is belangrijk om foto’s te gebruiken met verschillende poses en uitdrukkingen. Probeer foto’s te gebruiken die laten zien dat je comfortabel bent in verschillende situaties en dat je kunt poseren op verschillende manieren.
  3. Kies foto’s die professioneel genomen zijn: Opdrachtgevers willen zien hoe je eruit ziet als je professioneel bent opgemaakt en gekleed, dus zorg ervoor dat je foto’s gebruikt die professioneel zijn genomen. Als je zelf foto’s hebt genomen, zorg ervoor dat de belichting en de achtergrond professioneel ogen.
  4. Gebruik foto’s die aansluiten bij je persoonlijk “merk”: Als je een specifiek type model bent, zoals een plus-size model of een kindermodel, zorg ervoor dat je foto’s gebruikt die aansluiten bij je merk. Opdrachtgevers willen zien dat je geschikt bent voor het type werk dat ze zoeken, dus gebruik foto’s die laten zien dat je past bij het merk dat je wilt uitstralen.
  5. Vermijd foto’s die onprofessioneel lijken: Als je foto’s gebruikt die onprofessioneel lijken, kan dat leiden tot afwijzing door opdrachtgevers. Zorg ervoor dat je foto’s gebruikt die professioneel en aantrekkelijk zijn.
  6. Een biografie kan opdrachtgevers helpen om te begrijpen wie je bent en wat je hebt gedaan als model.

Samenvattend:het is het belangrijk om foto’s te gebruiken die recent zijn genomen, met verschillende poses, professioneel genomen zijn en aansluiten bij je merk. Vermijd foto’s die onprofessioneel lijken. Een korte biografie kan helpen om te begrijpen wie je bent.