fbpx

Casting

Vie’dLux* organiseert regelmatig castings door heel België op zoek naar modellen. Doelstelling van Vie’dLux* is, om modellen te begeleiden die de stap willen wagen om model te worden. Tijdens de castingdagen wordt er door Vie’dLux* een aantal foto’s kosteloos gemaakt.

De volgende casting heeft plaats in het kasteel van Brasschaat op… (wordt snel bekendgemaakt).

De castingdagen zijn geheel gratis! Een afspraak op voorhand is niet nodig.

Onze casting agenten hebben een geoefend oog. We kijken niet alleen of iemand mooi is of niet maar ook naar het potentieel van iemand. Mooi is iedereen. We moeten ook aanvoelen of iemand het goed zal doen of niet. Bovendien zijn we ook op de hoogte van onze eigen boekingen en kunnen zo beter inschatten waar de klanten van vandaag naar op zoek zijn.

woman1-smallHoe bereid je je zelf best voor op een casting van Vie’d Lux*?

Haar gewassen, geen make-up op, goed uitgerust zijn en wees vooral je zelf en ontspannen. Streef naar een neutrale look. Neem géén vrienden of vriendinnen mee. Vrouwen hakken aan bij binnenkomst en mannen simpele maar toch nette schoenen. Armen, benen, oksels, bikinilijn (mannen: alleen gezichtsbeharing) graag geschoren. Draag donkere skinny jeans en een basic hemd, of kies een kledingstijl die je zelf belangrijk vindt. Misschien raak je toch gekozen omwille van je coole stijl of je attitude.

Wat moet je meebrengen naar een casting?

Als je al professioneel modellenwerk hebt gedaan, breng dan je portfolio book mee met een overzicht van je werk, liefst met foto’s die goed je unieke persoonlijkheid onder de aandacht brengt.

Wat kan je van een Vie’d Lux* casting verwachten?

Tijdens een casting presenteer jij jezelf aan Vie’d Lux*, je maten en lengte worden opgemeten, er worden wat snapshots gemaakt van je en we zullen je wat vragen stellen. Het gaat vaak redelijk snel bij een Vie’d Lux* casting, omdat er meerdere mensen langs komen. Wanneer je in de smaak gevallen bent krijg je de tijd om rustig te overleggen met je ouders en ons bureau.

Hoe lang duurt zo’n casting?

Meestal duurt zo’n casting 30 minuten tot 2 uur.

Worden verplaatsingskosten betaald?

Verplaatsingskosten worden niet betaald. Tenzij het een casting is in opdracht van een klant en deze klant daarmee akkoord is.

Wanneer weet je of je in aanmerking komt of niet?

Meestal duurt het 2 tot 7 dagen voordat  Vie’d Lux* je een antwoord heeft. In sommige gevallen kan het 14 dagen duren. Hoor je na 14 dagen nog niets neem dan even contact op met ons om te kijken of er niet iets mis gegaan Soms gebeurt het ook dat je het gewoon op de casting dag zelf al verneemt.

Inschrijvingskosten?

Vie’d Lux* rekent NOOIT inschrijfkosten of overige administratiekosten.

Hoe gaat het verder?

Meestal worden we pas één of twee dagen voor een echte catwalk show op de hoogte gebracht over de modellen die de klant wil op z’n show. Vaak gaat er een lange onderhandeling aan vooraf. Of wil de klant je ook in levende lijve ontmoeten. Wees dan aub flexibel.

Je hebt een casting gedaan en bent door de klant geselecteerd. En dan?

Een dag voor een opdracht vinden er vaak fittings, passessies plaats en die kunnen soms tot een gat in de nacht duren. Het gebeurt al ‘n keer dat dit vaak laat uitloopt. Fittings gebeuren meestal ‘s avonds aangezien niet alle modellen overdag beschikbaar zijn. Met stylisten (en in aanwezigheid soms van de ontwerper/opdrachtgever) wordt vervolgens je look, kapsel en uitstraling bepaalt. Je krijgt één of meerdere outfits toegewezen volgens je maat en lengte en de timings in de show. Soms is dat beetje puzzelwerk en moet je vaak verschillende looks uitproberen voor degene wordt gevonden die echt bij je past.Daarna wordt meestal je outfit nog geretoucheerd.

woman2-small

Nog één tip: Zo rock je tijdens de catwalk casting: 
1. Loop met je voeten in een rechte lijn.
2. Vergeet niet je heupen te bewegen.
3. Schouders naar achteren en ontspannen, maak jezelf lang.
4. Denk fun, zodat je ogen gaan stralen!
5. Geniet! Voor je het weet sta je op de echte catwalk in één of andere grote mode stad.

Laat die opdrachten maar komen !


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.