fbpx

Modellen blog

Overzicht

Catwalk of fotomodel?

Fotomodellen en catwalkmodellen zijn beide professionele modellen die werken in de mode-industrie, maar ze hebben verschillende rollen en verantwoordelijkheden.

Fotomodellen zijn modellen die voornamelijk werken voor fotografen en worden gebruikt om kleding, accessoires en andere producten te modelleren voor fotoshoots.

Ze kunnen werken voor tijdschriften, reclamecampagnes en andere soorten publiciteit. Fotomodellen moeten vaak poseren voor de camera en hebben vaak specifieke kenmerken of een unieke look die aantrekkelijk is voor fotografen en opvalt bij het publiek.

Catwalkmodellen, ook wel mannequins genoemd, zijn modellen die lopen in mode-shows en presenteren de nieuwste collecties van modeontwerpers. Ze lopen over de catwalk, vaak met hoge hakken en opvallende kleding, om de kleding te laten zien aan het publiek en aan de media. Catwalkmodellen moeten vaak lange afstanden lopen en moeten in staat zijn om de kleding op een gracieuze manier te dragen. Ze moeten vaak ook goed kunnen lopen en bewegen op de catwalk om de aandacht van het publiek te trekken.

In het algemeen moeten fotomodellen en catwalkmodellen beiden professioneel zijn, discipline hebben en hard werken om succesvol te zijn in hun carrière. Ze moeten ook vaak aan specifieke eisen voldoen wat betreft hun uiterlijk en hun fysieke bouw om te kunnen voldoen aan de behoeften van de klanten en opdrachtgevers. Bij Vie’d Lux* verwelkomen we iedereen die graag een carrière wil uitbouwen als foto- dan wel catwalk model! Schrijf je gerust in.