fbpx

Modellen blog

Overzicht

To lingerie, or not

Om een Vie’d Lux* lingeriemodel te worden, moet men
een bepaald uiterlijk en lichaamstype hebben,
evenals professionele modellenervaring of toch erop getraind zijn.
Daarnaast zijn het hebben van een sterk portfolio en een professionele houding belangrijk om aangenomen te worden door klanten in de branche. Een Vie’d Lux* lingeriemodel zijn vereist ook dat je comfortabel kunt poseren in lingerie en badkleding, en dat je een zelfverzekerd en aantrekkelijk imago kunt uitstralen. Daarnaast is het belangrijk om een goede werkethiek te hebben en goed leiding te kunnen geven.

Enkele beroemde lingeriemodellen zijn onder meer:

 • Adriana Lima, een Braziliaans model en actrice, sinds 2000 een Victoria’s Secret Angel.
 • Gisele Bündchen, een Braziliaans model en actrice, een Victoria’s Secret Angel en het gezicht van het merk.
 • Tyra Banks, een Amerikaanse tv-persoonlijkheid, model en zakenvrouw, en was een Victoria’s Secret Angel van 1997 tot 2005.
 • Miranda Kerr, een Australisch model, was een Victoria’s Secret Angel van 2007 tot 2013.
 • Candice Swanepoel, een Zuid-Afrikaans model, een Victoria’s Secret Angel sinds 2010.
 • Alessandra Ambrosio, een Braziliaans model, een Victoria’s Secret Angel sinds 2004.
 • Bella Hadid, die terugkeerde in 2021 als Victoria Secret Angel na een fiks dispuut.

Dit zijn enkele van de meest bekende lingeriemodellen, maar er zijn ook veel andere getalenteerde modellen in de branche.

Deze werden helaas nooit gelanceerd, of ooit geboekt door Vie’d Lux* :-), maar we werken graag aan een volgende generatie sterren. Overigens is de trend in lingerieland ook beetje gedraaid. Victoria Secret is al sinds enige tijd niet meer zo hot.

We zien nieuwe trends in lingerieland en dus ook een nood ontstaan naar nieuwsoortige modellen

 • Comfort en functionaliteit: Veel lingeriemerken richten zich nu op het creëren van comfortabele en functionele onderkleding die de hele dag gedragen kan worden, niet alleen voor speciale gelegenheden. Dit omvat lingerie die is gemaakt van ademende stoffen en verstelbare bandjes heeft, evenals ontwerpen die met verschillende soorten kleding kunnen worden gedragen.
 • Duurzame en milieuvriendelijke materialen: er is een toenemende vraag naar lingerie die is gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen, zoals biologisch katoen, bamboe en gerecycled polyester. Dit is een trend die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de klanten die op zoek zijn naar meer ethische en verantwoorde opties.
 • Niet-traditionele ontwerpen: Lingerie stapt af van traditionele ontwerpen en kleuren en wordt gedurfder en gedurfder met nieuwe ontwerpen, texturen en kleuren. Lingeriemerken experimenteren met nieuwe snitten en vormen en creëren unieke en opwindende looks die zich onderscheiden van de norm.
 • E-commerce en sociale media: nu steeds meer mensen online winkelen, investeren veel lingeriemerken in hun e-commerceplatforms en aanwezigheid op sociale media om klanten aan te trekken en hun producten te promoten. Hierdoor kunnen ze een breder publiek bereiken en hun producten op nieuwe en boeiende manieren presenteren.Voor dit soort opdrachten zoeken merken vaak een veelheid van onderscheiden profielen.